Pneumatický lis – pracuje na principu stláčení hroznů popř.i jiného ovoce speciální gumotextilní membránou na kterou působí stlačený vzduch.Tento je vyroben kompresorovou jednotkou,která je nedílnou součásti stroje. Membrána je v bubnu lisu upevněna tak ,aby došlo k dokonalému stlačení i malého množství produktu.Lis je řízen automaticky s maximem možností pozvolného šetrného stláčení.Volba uzavřeného systému s možností lisování v prostředí s inertním plynem je cesta k minimální oxidaci moštů .
Hydrolis – tento způsob lisování využívá tlakové vody. Gumový vak umístěný uprostřed koše z nerezové oceli je postupně plněn tlakovou vodou a následným zvětšováním objemu tlačí rmut na stěny,kde dochází k lisování.
Ruční lis s rohatkou se skládá z litinové mísy s centrálním šroubem ,ruční rohatkou a dvoudílného dřevěného koše. Rmut je v koši zaklopen dřevěnými půlměsíci a hranoly na které působí tlak rohatky utahující se po šroubu .Rohatku je možno u některých větších lisů nahradit hydraulickou manuální nebo elektrickou hlavou.
V případě zájmu nás můžete kontaktovat.
Pro poptávkový formulář klikněte
ZDE.